Настройте рекламите да достигат аудиторията в правилното време

moneyЕдна от най-големите ползи на Google Ads е възможността да прецените дните и часовете, в които искате рекламите ви да се показват. Но не е ли печеливша тактиката рекламите ми да се показват през цялото време? Не е задължително.

Зависи от бизнес нишата, продуктът, услугата, и най-вече от историята на профила. След като кампанията е била активна през изминалите 3-6 месеца, извадете данните относно рекламният график.

Разгледайте резултатите базирани на часовете от денонощието и тези от дните от седмицата, идентифицирайте дните и часовете или комбинациите от тях, които са изхарчили парите ви (без продажби, само кликове), като съответно или намалете бидовете за тези периоди или направо изключете тези периоди от рекламния график.

Изчакайте 1-2 седмици и вижте дали цената на реализация/продажба е по-добра и дали процентът на реализации се е повишил. Тествайте и оптимизирайте графикът за показване през различните сезони от годината, защото в различните сезони активността на потребителите се променя през различните части от деня.

Вижте Какви са Ползите от Google Ads – не се колебайте да се свържете с нас на тел: 0884 133 159. Отговаряме на вашите запитвания и въпроси относно Google Ads реклама изпратени по имейл или чрез формите за контакт в рамките на същия ден, без почивен ден. Очакваме ви!

Още от блога

Виж всички